No spark



  • I started get the new 3 up and running to see if it all works and i still cant get a spark. I've changed the ignition coil/dizzy and the block connectors that go onto the unit and still no low. Has anyone got any ideas what it could be?



  • Does the disty that you changed to match the correct one? eg TOT57171…

    Pull codes as per the HOW TO would be my advice, can take out alot of guesswork. Could be something obscure like the crank angle sensor down by the crank pulley.



  • have u checked to see if earthed ? fuses ? see if your getting a spark off the king lead…..



  • @75542aa0e3=jay1987:

    have u checked to see if earthed ? fuses ? see if your getting a spark off the king lead…..

    dont have king leads :wink: which engine man



  • crank it with the distributer cap off and your see the centre point, test here, such as king lead.
    weird as usaually its just distributer that goes, bang on new one and your away!!.



  • If it is the distributer I have one here complete with cap that I can get to Dublin within 3 days of collection couriered to you :D



  • The car is my klze project which im trying to get running befor i pull out the lump so i know it all works.
    Ive checked the fuses and are ok and the dizzy i put on was of my 3 that im scrapping and that worked for sure. I looked at the receipts and its had the same problem twice befor and both times its had the coil/dizzy changed so im thinking the problem could be deeper.
    Is the process for pulling the codes the same on obd1 and obd2?


Log in to reply
 

Looks like your connection to UK-MX3.COM was lost, please wait while we try to reconnect.